Irma Lehtosalo inreder med möbler från Temal

Under sex veckor i vinter har vi kunnat följa Irmas och hennes son Markos, artisten Markoolio, renoveringsresa. Där har vi fått ta del av val kring tapeter, möbler, färg, golvläggning och annan inredning. Mycket skulle till för att ett hus skulle förvandlas till ett hem. I badrum och tvättstuga valde Irma inredning från Temal. Ta del av hennes personliga favoriter!

Val av möbler

När kvadratmetrarna till Irmas badrum och tvättstuga stod redo var det var dags att inreda till en trivsam och funktionell miljö. Valet föll på inredning från finländska badrumstillverkaren Temal. K-Rautas erfarna projektplanerare Jovannie guidade Irma och Marko bland de olika badrumsserierna i Temals sortiment. Till sist föll valet på populära Stella-tvättställsskåp kombinerat med det stilrena spegelskåpet Highlight, utrustad med två belysningskällor.

Tvättstugan byggdes fram genom att kombinera varierande förvaringsmöbler som blivit måttanpassade enligt utrymmets mått. Stora delar av Temals sortiment måttanpassas varje 5 cm, vilket gör att man kan skapa en individuell storlekslösning enligt hemmets behov.  

Slitstarkt och fuktbeständigt

Stella-tvättställsskåp kombinerar funktionalitet med ett modernt stiluttryck. Den rymliga och rektangulära bassängytan ger bra tvättmöjligheter, samtidigt som det finns gott om avställningsyta för vardagsbestyren. Tvättstället är tillverkat av slitstarkt emaljerat stål, vilket tillför en blank och porfri yta. Emaljens särskilda ytegenskaper skapar ett reptåligt, slagkraftigt och hygieniskt yttre som motstår tuffa vardagolyckor.

Underskåpet i färgen ljus ek (E2) är tillverkad av fuktbeständiga melaminskivor. För Irma var den estetiska aspekten viktig, och här var hon tydlig; hon ville se varma ljusa färger – men absolut inget vitt! Ljus ek mjukar upp och skapar en trivsam miljö med nordiska vibbar. Tvättställsskåp och spegelskåp hamnar i samklang genom ett enhetligt stil- och färgval, Detta uppskattade Irma vilket fick henne att placera en likadan uppsättning i sitt gästbadrum. 

Praktiskt och tilltalande

Vanligtvis tenderar tvättstugas huvudsyfte att fylla funktion snarare än estetik, men i här skapades en balans mellan dessa. Irma ville att vardagsbestyren skulle flyta på smidigt. Bland annat att kunna torka av sina hundars tassar i en rymlig diskho efter leriga promenader. Dessutom förbättrades ergonomin av tvättsysslorna genom att placera torktumlaren ovanpå tvättmaskinen. Tvätt-tornet kapslades in med frisidor av samma färg- och materialval vilket tonade ner de maskinella (och vita!) detaljerna. Den mustiga och ljusgråa Polaris-bänkskivan i laminat utstrålar ett fint kontrast mot träytorna, och skapar rymliga arbetsytor. Bakom luckorna gömmer sig en praktisk tvättkorg.

Temals breda sortiment skapar möjligheter till genomgående färg- och materiallösningar i hela hemmet. Alla möbler är egentillverkade av samma fuktbeständiga materialkompositioner. 

Slutresultat

En sammanhängande helhet skapades hemma hos Irma genom att välja enhetliga färg- och materialval i badrum och tvättstuga.

Läs mer om Irmas badrumsförvandling hos K-Rauta:
Ta del av Irmas tvättstugeförvandling hos K-Rauta: 

Går du i renoveringstankar?

Hos K-Rauta kan du boka en kostnadsfri projektplanering hos en av deras erfarna planerare. Tillsammans guidar planeraren dig rätt bland Temals badrumsserier för att uppfylla önskemål enligt behov, stil och utrymme. Med måttanpassade möbler skapar du en skräddarsydd lösning för ditt hem.

Utvalda favoriter

BADRUM

Utvalda favoriter

TVÄTTSTUGA

Alla våra badrumsmöbler tillverkas i Finland, möblerna i Nakkila och emaljerade tvättställ samt handfat i Järvenpää. De har Nyckelflaggan och Design from Finland-märkena som tilldelats av Finlands arbetsförbund.