Tips för tvättstugan

Var sak har sin plats och plats finns det gott om. Allt praktiskt i tvättstugan går smidigt om du har gott om förvaring och en mer funktionell design som passar just dig. Med kvadratsmarta placeringar i badrum, hall eller tvättstuga sparar du både utrymme och tålamod. Skapa en funktionell tvättstuga måttanpassad med 5 cm intervall för små som stora utrymmen. Ta del av våra tips nedan!

Mer plats

Tänk kvadratsmart om din tvättstuga är långsmal eller har snålt om plats. Välj grundare underdelar och väggskåp med ett djup på bara 20 cm eller 30 cm. En tvättmaskin och torktumlare i standardstorlek kräver möbler med ett djup på 60 cm, men övriga möbler är funktionella även i smalare utformning. Vi har möbler av rätt storlek även för mindre maskiner på 40–50 cm. Välj skåpets inredning med allt från förvaringskorgar till hyllplan och klädstång till utdragbara innerlådor med måttanpassning med 5 cm intervall.

Tre olika städskåp

I vårt sortiment hittar du tre olika städskåp. Skåpet med hyllor har ett smalt segment för förvaring av strykbräda. Städskåpet med förvaringskorg har ett segment för förvaring av strykbräda, flera hyllplan och en förvaringskorg. I skåpet för städredskap ingår bland annat hållare för dammsugarslang och redskap, små metallhyllor och krokar. Välj städskåpets bredd i måtten 40–60 cm och djupet i måtten 48–58 cm. Höjden är 182 cm.

Temal_litentvättstuga

Tvättstuga i miniformat

En funktionell tvättstuga kräver inte mycket utrymme. Det viktigaste är att måttanpassa funktionerna och utrustningen så att de passar perfekt för just dina behov. Göm smutstvätten inne i skåpen i tvätt- och förvaringskorgar, och använd klädstången som torkställning. I det stora tvättstället har du plats för handtvätt. Panelljus som monterats fast under väggskåpen ger dig arbetsbelysning, samtidigt som du har gott om plats för avställning.

Göm smutstvätten

Göm hemmets smutstvätt eller klädförvaring inne i skåpen i metallkorgar av olika storlek. Våra vita förvaringskorgar med glidskenor finns tillgängliga i tiotals olika storlekar med ett djup på 29–58 cm. Den högsta korgmodellen är 48 cm och fungerar fint som tvättkorg. Den minsta korgen har en storlek på endast 23,5×23,5 cm och där kan du t.ex. förvara dina strumpor.

Underskåp med strykbräda

Du kan även välja ett underskåp med en inbyggd strykbräda. I detta underskåp ingår strykbrädan och en mekanism som smidigt lyfter upp strykbrädan ur lådan och sänker ner den igen. Storleken på strykbrädan är 95 x 30 cm.

Temal_Ergo2_tvättstuga

ERGOnomi i tvättstugan

Tack vare ERGO-ställningen kan en tvättmaskin som separat enhet eller i kombination med en torktumlare, lyftas upp till en ergonomiskt rätt arbetshöjd. Den robusta aluminiumstommen tål även tuffare tag. ERGO1 är en ställning för en maskin och i standardutrustningen ingår en förvaringslåda undertill, laminatskivor på undersidan och ovanpå maskinen, samt två frisidor och ett handtag. ERGO2-ställningen har en bredd på 1 240 mm. Därför finns där plats för både tvättmaskin och torktumlare. 

Temal_tvättstuga_ergo

Fuktbeständigt högskåp på 212 cm

Gör högskåpet till hjärtat av tvättstugan! Det fungerar som separat förvaring eller i kombination med väggskåp och underskåp. Maximera höjden genom att kombinera skåpet på 182 cm med en förvaringslåda undertill. Skåpet har då en total höjd på 212 cm. Ytterligare höjd i tvättstugan får du genom en sockelbräda med standardmåttet på 15 cm.

Temal_tvättstuga_grönt

Färgval i tvättstugan

Skapa en inbjudande och harmonisk stämning i tvättstugan genom rätt färgval. Vita möber i all ära, men kan lätt skapa en steril stämning i ett rum där det ska spenderas en hel del tid. Våga sätt färg på möblerna genom att kombinera kulörer från vårt standardsortiment eller som i bilden ovan, välj ut dina favoriter från NCS-paletten. Här i NCS-färgerna kitt och skägglav.  

Temal_tvättstuga_vind

Våra badrumsmöbler tillverkas i Finland – möblerna i Nakkila och emaljerade tvättställ i Järvenpää. De har blivit tilldelade märkerna Nyckelflaggan och Design from Finland av Förbundet för Finländskt Arbete.