Monteringsanvisningar och skötselråd

Nedan hittar du monteringsanvisningar på alla våra produkter. Dessutom kan du läsa om hur du bäst sköter om din möbel samt upptäcka vilka material vi använder oss av i tillverkningen. Om du saknar information till din produkt kan du alltid kontakta oss.

Underdel med lådor

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Underdel med luckor

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Spegelskåp

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Om emalj

Kärnan på ett emaljerat tvättställ är gjord av stål med en keramisk beläggning som bränns fast vid stålet i en mycket hög temperatur och därför i praktiken inte går sönder. Ytan på emaljen är därför mycket tät, vilket innebär att den stöter bort bakterier och allergener.

Emalj fungerar även utmärkt som fasadmaterial. Med emaljkassetter är det möjligt att skapa vackra, moderna och hållbara fasader med en yta som samtidigt är underhållsfri. Emaljkassetter är mycket hållbara. Emaljens ursprungliga kulörer och ytbehandling förändras inte med tiden, utan håller rentav i flera årtionden. Väggbeklädnad med emaljkassetter monteras oftast upp på platser med stor genomströmning, exempelvis, i tunnelbanan, på tågstationer, i köpcentrum och i gångtunnlar.

Starkt och multifunktionellt. I fråga om tekniska egenskaper är emalj ett starkt material som är rostfritt och tål kemikalier. Dessutom är det reptåligt och klarar höga temperaturer vid en brand. Jämfört med alla andra material är emalj överlägset bäst i fråga om hållbarhet. Det är ett multifunktionellt material som möjliggör kreativ design, användning av grafiska element och en färgskala i alla kulörer.

Hållbart. Emaljerat stål är ett mycket hållbart material som inte kräver något särskilt underhåll eller rengöring. Emaljen bibehåller sin ursprungliga kulör under möbelns normala livscykel. Vid utomhusbruk påverkar inte väderförhållanden eller havsklimat materialets funktionella egenskaper eller utseende.

Kemikaliebeständigt. Emaljerat stål tål alla organiska lösningsmedel och är har också utmärkt hållbarhet mot luftföroreningar, korrosion och de flesta typer av kemikalier. Materialet är rostfritt och 100 % fuktbeständigt.

Reptåligt. Emaljerat stål är reptåligt. Rengöringsmedel eller material med skrubbyta ger inte upphov till repor i ytan. På Mohs skala (1–10) är emaljens hårdhet 6, så det är ett ytterst hållbart material.

Estetiskt. Emaljeratstål är sterilt, bakterieavstötande och ett luktfritt material som är enkelt att rengöra. Ytan är slät och färgbeständig, vilket kombinerat med de andra egenskaperna gör att emaljerade tvättställ till en snyggt kvalitetsval.

Hygienskt. Ytan på emaljen är porfri och mycket tät, vilket innebär att den stöter bort bakterier och allergener. Den släta, högblanka ytan är enkel att hålla ren. Ytan tål rengörings- och skurmedel samt andra kemikalier mycket väl. Även regelbunden grovrengöring försämrar därför inte materialets egenskaper.

Ekologiskt. Emaljbeläggningen mångdubblar det ursprungliga stålets livscykel som minskar även risken för skada. Emaljerat stål är ett återvinningsbart material.

Jämförelse av materialegenskaper

Emalj, aluminium, kakel, lackerat stål

Emalj

Aluminium

Kakel

Lackerat stål

Färgbeständighet

Över 30 år

5 år

Över 20 år

3 år

Kemikaliebeständighet

Ja

Nej

Kakel ja, fogar nej

Nej

Reptålighet

Ja

Nej

Kakel ja, fogmassa nej

Nej

Brandmotstånd

Ja

Nej

Kakel ja, fogmassa nej

Nej

Klottertålighet

Ja

Nej

Kakel ja, fogmassa nej

Nej

Slagtålighet

Ja

Nej

Ja, men sprickor kan uppstå

Nej

UV-motstånd

Ja

5 år

Ja, men fogar vittrar sönder

Nej

Monteringsvideo (FI)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Våra badrumsmöbler tillverkas i Finland – möblerna i Nakkila och emaljerade tvättställ i Järvenpää. De har blivit tilldelade märkerna Nyckelflaggan och Design from Finland av Förbundet för Finländskt Arbete.

Webbsidan uppdateras p g a ofullständig produktinfo. Vi beklagar!