Vanliga frågor

Få svar på några av våra vanligaste frågor hos Temal!

Var hittar jag produkten, hur lång är leveranstiden, hur installeras produkten?
Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som vi bemöter varje vecka. Du kan också kontakta vår kundtjänst via e-post på order(a)temal.se.

Vanliga frågor

 1. Vad är er leveranstid?
  Vår normala leveranstid är 3-4 veckor. Be om en preliminär leveranstid när du beställer från din återförsäljare eller genom att kontakta vår kundtjänst.

 2. Var kan jag handla Temals produkter?
  Hitta din närmsta återförsäljare här.

 3. Hur och var tillverkas produkterna?
  Möblerna tillverkas i vår fabrik i Nakkila, västra Finland. De är producerade av material som är lämpliga för fuktiga rum, bl.a. melaminbelagda möbelskivor och MDF-fiberskivor. De emaljerade tvättställen är tillverkade vid fabriken i Järvenpää, södra Finland. Du hittar produktspecifik materialinformation i de nedladdningsbara produktbladen här. Du kan även kontakta vår kundtjänst angående material- och monteringsanvisningar. Temals certifikat och godkännanden hittar du här.

 4. Hur installeras eller monteras produkterna?
  Vi packar manuella installationsanvisningar beroende på leveransinnehållet. Alternativt kan du ladda ner anvisningar från vår hemsida. Instruktioner för installation finns för följande produkter: tvättställsskåp, separata handfat och tvättställ, ERGO-ställningar, speglar och spegelskåp, förvaringsskåp, gångjärn och glidskena.

 5. Fästs möbeln i väggen / behövs stödben / kan den bli installerad med endast stödben?
  Alla möbler monteras fast i väggen. Eventuellt används stödben om väggmaterialet kräver det. Om möbeln är stor och / eller blir utsatt för extra vikt så kan det vara bra att använda stödben. Justerbara stödben kan också tillämpas i dekorativt syfte, det kan få möbeln att se mer möbelaktig ut. Se vårt sortiment av stödben på sidan 207 i katalogen.  

 6. Kan man få en specialdesignad möbel?
  Vi tillverkar tvättställ, handfat och möbler som måttanpassas med 5 cm intervall. Vårt sortiment inkluderar 9985 förvaringskåp, 225 fristående handfat, 3566 tvättställ, samt 899 speglar och spegelskåp – alla produkterna hittas i olika storlekar och färger. Från vårt breda utbud kommer du säkerligen hitta de produkter som passar dina behov med den anpassningen du vill ha och behöver.

 7. Kan jag få tag i en reservdel från er?
  Vi behöver produktens mått och modell. Om modellen är okänd kan du ta ett foto av den. Skicka dina frågor med mått- och modellinformation, alternativt ett foto till vår kundtjänst för förtydligande på order@temal.se. Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig med dina frågor.

 8. Vad är färgtemperaturen (K) för ljuset i Temals spegelskåp och LED-ramper?
  Färgtemperaturen på spegelskåp och LED-ramper som vi tillverkar är 4 000 K, vilket skapar ett rent ljus som passar väl in i badrummet. Alternativt finns LED-lampor på 3000 K att specialbeställa som ett övre ljus på Highlight-spegelskåpet, samt som ett nedre ljus i samma spegelskåp i bredderna 40-120 cm. Dessa finns även tillgängliga i den övre delen på Classic-spegeln i bredderna 40-80 cm.