Emaljerat stål

Kärnan av våra tvättställ och handfat är i stål med en keramisk emaljyta som bränns fast på stålet vid en temperatur på över 800 grader; resultatet blir en slitstark och hållbar tvättställsmöbel. Ytan på emaljen är dessutom tät och porfri, vilket innebär att den stöter bort bakterier och allergener. Läs vidare om hur emaljerat stål bidrar till tvättställsmöbler med en lång livslängd.

Stål; det självklara materialvalet

För oss är det en självklarhet att arbeta med stål. Den lättviktiga metallen möjliggör en oändlig kreativitet i formgivningsarbetet. Kombinerat med stålets kraftfulla egenskaper möjliggör det framtagningen av de spektakulära formerna på våra handfat, med en kärna hård som kvarts. 

Emaljerad yta

Den emaljerade ytan bidrar inte bara med ett blankt och jämnt yttre, utan även med ett kraftfullt skydd mot repor, slitage och smuts. Detta motverkar både utdragna förslitningar samt risken för mögelbildning. Den hygieniska emaljerade ytan gör våra tvättställ och handfat till ett tryggt och hållbart val för både det moderna och klassiska badrummet.

En bestående klassiker

Våra emaljerade tvättställsmöbler är tillverkade av kvalitetsmaterial för att de ska stå sig en lång tid, även i tuffa badrumsmiljöer. Möbelstommarna tas fram av fuktbeständiga skivor, och vi använder oss marknadens pålitligaste beslag. I en värld där hygien innehar ett betydande fokus och slit-och-släng-tänket börjar rosta, står sig våra tvättställsskåp som en bestående klassiker.

Miljövänliga material

Både stål och emalj är miljövänliga material då de är komplett återvinningsbara. Detta innebär att våra tvättställ och handfat, efter ett långt och lyckligt liv, kan återvinnas på miljöstationer där de sen smälts ned för att användas till nya stålprodukter. Även de kvarstående slaggresterna från nedsmältningen får nytt liv som en nyckeltillgång i bl.a. byggandet av nya vägar. På så sätt hålls livscykeln av emaljerade tvättställ levande, och bidrar till ett hållbart system.

Emalj som fasadmaterial

Emalj fungerar även utmärkt som fasadmaterial. Med emaljkassetter är det möjligt att skapa vackra, moderna och hållbara fasader med en yta som samtidigt är underhållsfri. Emaljkassetter är mycket hållbara. Emaljens ursprungliga kulörer och ytbehandling förändras inte med tiden, utan håller rentav i flera årtionden. Väggbeklädnad med emaljkassetter monteras oftast upp på platser med stor genomströmning, exempelvis, i tunnelbanan, på tågstationer, i köpcentrum och i gångtunnlar. Det emaljerade stålet har brandsäkerhetsklass A1, är kemikaliebeständigt, slagtåligt samt tål drastiska temperaturförändringar.

Vår leverantör av emaljerade tvättställ och handfat berättar gärna mer om deras produktion. Kontakta dem på,
www.finemal.com

Brandsäkerhets-klass A1

Kemikalie-beständigt

Kraftfull slagtålighet

Temperatur-förändring

Jämförelse av materialegenskaper

Emalj, aluminium, kakel, lackerat stål

Alla våra badrumsmöbler tillverkas i Finland, möblerna i Nakkila och emaljerade tvättställ samt handfat i Järvenpää. De har Nyckelflaggan och Design from Finland-märkena som tilldelats av Finlands arbetsförbund