Tips och idéer för ett litet badrum och toalett

Små ytor, många önskemål och krav på funktionalitet? När du planerar ett kompakt badrum och toalett är det viktigt att noggrant beakta utrymmets potential och att designa varje centimeter med omsorg. Här är några idéer och tips för att hjälpa dig att göra kloka val och skapa ett funktionellt och estetiskt tilltalande litet badrum eller toalett.

Bästa grunduppsättningen

Ett bra grundset för en toalett eller ett badrum, är ett tvättställsskåp som kombineras med ett spegelskåp i samma bredd. Genom att välja möblerna i samma färg och material skapar de tillsammans en funktionell tvättplats för ditt badrum. Om du har tillräckligt med förvaringsutrymme tvättställsskåpet och inte behöver ett spegelskåp, ger en stor planspegel en känsla av rymlighet samtidigt som den ramar in tvättplatsen på ett stiligt sätt.

Mindre djup - mer utrymme!

Tänk på möbelmåtten och ta kontroll över centimetrarna i ditt badrum. Välj smala möbler som tar upp mindre utrymme i djupled, vilket skapar mer utrymme att röra sig runt. Till exempel ger en 35 cm djup möbel tillräckligt med plats för tvättsysslor även i ett litet badrum.

En toalett med utmanande form

Med hjälp av DESiGN-möbler kan du ta kontroll även över ett utmanande utformat utrymme. Genom att kombinera en underdel från Design-serien med en bänkskiva och ett handfat kan du skapa en unik och funktionell helhet. På bilden har en utmanande triangelformad toalett fått extra utrymme med mindre djupa (D 35 cm) möbler. Med ett fristående handfat och en underdel från DESiGN-serien har man kombinerat en slitstark HI-Macs®-bänkskiva som sträcker sig ända till hörnet.

Handfatet som wow-element!

I ett begränsat utrymme fungerar det eleganta Aatos-handfatet som ett wow-element samtidigt som det frigör gott om avställningsyta på bänkskivan. Handfatet är rymligt och kräver en möbel som är minst 45 cm bred och 40 cm djup. Skålhandfatet monteras vanligtvis med den övre kanten på ungefär 85 cm från golvet. Tänk även på att det är viktigt en blandare med tillräcklig höjd. På bilden ser du en DESiGN-möbel med en låda och Halo-ljusspegeln med 60 cm i diameter.

Skapa känsla av utrymme med en spegel

Den imponerande, stora Plain-spegeln skapar rymd i ett litet badrum samtidigt som den ger intrycket av ett större utrymme. Ifall en separat belysning från Temals sortiment monteras ovanför sprids ljuset jämnt över hela spegelns bredd, vilket ger en ren belysning på 4 000 K som passar bra för en liten toalett.

Räta ut hörnen

Mondo-tvättställsskåpet är möbeln för trånga utrymmen och smala ingångar. De avsmalnande hörnen säkerställer trygg rörelse utan risk för att man stöter sej.. Mondo-tvättställsskåpet kan väljas med en eller två avsmalningar. I Mondo-tvättställsskåpet kombineras platsbesparande design och mångsidig funktionalitet.

Möbler från vägg till vägg

Utnyttja hela utrymmets potential och välj möbler som sträcker sig från vägg till vägg. Under planspegeln finns DESiGN-möbler med en och två lådor kombinerat med ett Relax-handfat. Högskåp med djupmått 20 cm ger extra förvaringsutrymme och skapar en hemtrevlig atmosfär i den lilla toaletten. Den imponerande helheten framhävs av kakelplattorna på accentväggen, vilken får sin slutliga finess via spegelns rena ljus.

 

Välj en passande blandare till handfatet

Med fristående handfat kan blandaren monteras på bänkskivan fritt enligt eget val. Valet av blandare påverkas av möbelns och handfatets form, storlek och dimensioner. Observera blandarens höjd och pipens längd så att vattnet rinner ner på rätt plats i handfatet. Fristående handfat kräver oftast en hög blandarmodell så att det finns utrymme mellan blandare och handfat. Passande höga blandarmodeller för fristående handfat finns till exempel i Oras Stela och Oras Inspira-serierna.

Ett högskåp skapar utrymme för inredning

Ett högt förvaringsskåp gömmer burkar och tillbehör vilka vi inte vill att skall synas. På så sätt får du i stället plats för andra synliga inredningselement.

Hitta det bästa spegelskåpet

Ett bra spegelskåp ger utrymme för förvaring samtidigt som det döljer sminkburkar vilka ändå hålls lättåtkomliga. Spegelskåpet inkluderar stabila glashyllor, effektiv LED-belysning, ett eluttag samt dubbelsidiga spegeldörrar. Det bästa spegelskåpsaltenativet är en säker produkt som dessutom erbjuder flera ljuskällor för att underlätta användningen. Temals egentillverkade spegelskåp inkluderar LED-profilbelysning där säkerheten kring de elekriska installationerna och elektriciteten tagits i beaktande.
Jämför olika spegelskåp; vill du ha ett stilrent och modernt Highlight-spegelskåp, ett enkelt handtaglöst Choice-spegelskåp eller ett Softlight-spegelskåp med tre ljuskällor?

Underlimmat handfat

I ett litet badrum eller i en trång toalett kan du välja ett underlimmat Onni-handfat som frigör utrymme på bänkskivan. Bänkskivan spelar en central roll i badrummet och tvättstugan. En bra bänkskiva är lättskött, hållbar och passar in i inredningen. Bänkskivan kan även fungera som en elegant bas för ett fristående handfat och bidrar till att fullända stilen och atmosfären.

Platsbesparande vattenlås

Det kan aldrig finnas för mycket förvaringsutrymme! I underskåp med lådor frigör Temals platsbesparande vattenlås hela den övre lådan för förvaring eftersom vattenlåset ryms mellan väggen och lådans bakkant. Ett fullständigt vattenlås med avloppsrör ingår alltid i leveransen av Temals tvättställsskåp.

Tvättstugebadrum

Även i ett litet badrum kan du skapa din egen tvättstuga med hjälp av olika förvaringsmöbler. . Högskåpet innehåller förvaringskorgar för klädvård, i tvättställsskåpet kan du förvara tvättmedel och bredvid Onni-handfatet finns tillräckligt med avställningsyta. Hile-ljusspegelns imponernade bakgrundsbelysning får rummet att kännas rymligare.

Alla våra badrumsmöbler tillverkas i Finland – möbler i Nakkila och emaljerade tvättställ och handfat i Järvenpää. Temal har blivit tilldelad Design from Finland-märket och vi i tillverkar även produkter av material godkända för Svanenmärkt byggande.