Vinnare av hållbarhetstävlingen ScanStar!

Förpackningen till Temals emaljerade handfat har vunnit ScanStar-priset! ScanStar är en nordisk hållbarhetstävling anordnad av Scandinavian Packaging Association som årligen utser vinnare av de mest användbara, hållbara och tilltalande förpackningarna i Norden. Leverantören DS Smith står bakom designen på den vinnande förpackningen.

De yttre samt inre delarna av förpackningen består numera av fibrösa material, vilket ersätter den tidigare använda polystyren (EPS). Den återvinningsbara förpackningen lämpar sig för upp till 13 olika handfat oavsett storlek (!) och det inbyggda vattenlåset säkrar det emaljerade handfatets position, vilket i sin tur förhindrar produktskador.
Juryn av ScanStar-tävlingen belyste förpackningens potential till att minska plastförbrukningen (EPS) samt ett främjande av hållbar utveckling.

Medverkandet i hållbarhetstävlingen ScanStar arrangerades av DS Smith. Temal är stolt över att arbeta ihop med med ett företag fokuserat på innovativa metoder inom förpackning, en betydande beståndsdel till Temals framgångsrika verksamhet.

Läs mer: https://scanstar.org/etusivu/winners-2022/