Badrum 2022 - Färg, sköna matta ytor, runda former, genomgående funktionalitet och ren belysning​

Vad är viktigt för oss i badrummet 2022? Åtminstone färgen, de behagliga matta ytorna, runda former och genomgående funktionalitet. Tvättstugan är även ett trendigt inslag, som nu är elegant, funktionell och smälter in i hemmets övriga inredning. Temal har ett brett inredningssortiment av storlekar och former vilket ger dig möjligheten till att skapa ett unikt badrum som både ser rätt ut och är kvadratsmart! Ta till dig de bästa tipsen och låt oss hjälpa dig förverkliga dina drömmars badrum tillsammans!

Sätt FÄRG på badrummet

Badrummet är en intim plats där man kan skapa trygghet och mysfaktor med hjälp av färger och material. Istället för ett kritvitt badrum eftersträvar man nu färg och värme. En enhetlig helhet skapas genom att välja samma kulör eller olika nyanser på både möbler och kakel. Färgglada badrumsmöbler trivs extra bra med färgerna beige och greige bakgrunden, med naturliga färger som blå, grön eller brun vilket harmoniserar och skapar en trivsam miljö för tvättstunden. Du vet väl om att du kan välja hela badrumsinredningen i en och samma färg: tvättställsskåp, spegel eller spegelskåp och alla möjliga förvaringsskåp du kan tänkas behöva. Vi tillverkar möblerna själva, så förutom våra standardfärger erbjuder vi alla våra möbler i hela 1950 färger från NCS-färgpaletten enligt önskemål. Du kan dessutom beställa de lantliga New Country-fronterna i valfri NCS-färg till alla våra möbler.

Underbart ultramatt​

Ultramatta ytor har tagit över badrummen. De sofistikerade Velvet-färgerna har blivit en favorit bland inredningstilar, inte undra på! Färgens silkeslent matta yta skapar en trivsam varm atmosfär för ett intimt badrum. Velvet-färgerna i greige, svart och ljusgrå är iögonfallande, praktiska och ett hållbart val för badrumsinredningen. Du kan välja de ultramatta Velvet-färgerna på alla våra möbler. Den unika och kompletta helheten bildas med en kombination av greige DESiGN-underdelar, Polaris-bänkskiva och Loop-handfat.

Runda former

De runda formerna och mjuka linjerna är särskilt väl lämpade för badrummets vanligtvis kantiga miljö. Loop-handfatet drar blicken till sig och agerar pricken över i:et som en vacker inredningsdetalj. Och likt en fullmåne uppenbarar sig den runda ljusspegeln. Bakgrundsbelysningen som reflekteras från ljusspegeln skapar en inbjudande stämning, där den eleganta runda formen kompletterar helheten. I vårt sortiment hittar du ljusspeglarna Lumi, Halo, Kajo och Hohto, som drivs av en effektiv LED-list. Bakgrundsbelysningen på spegeln skapar en inbjudande atmosfär och ger samtidigt rent 4000 K ljus som passar badrummet. De eleganta ljusspeglarna ingår i vårt kompletterande sortiment, vilket som ordet antyder, kompletterar resten av Temals badrumsinredning. 

En ljus nyhet

Årets ljusaste nyhet är Softlight-spegelskåp. Det är ett spegelskåp med tre ljuskällor (indirekt belysning via taket, direktbelysning mot ansikte och LED-tvättställsbelysning) som ger perfekt rent ljus till badrummet med den uppdaterade belysningstekniken. Som ett nytt tillval i både Softlight- och Highlight-spegelskåp finns det nu även möjlighet att välja till en trådlös Kinetic-väggbrytare, som fungerar både som en strömbrytare och dimmer.

Spana in tvättstugan!​

Tvättstugan är nu en del av hemmets inredning, oavsett om kvadratmetrarna är färre eller fler. Betoning läggs på dess funktionalitet, där färger och material väljs ut för att passa hemmets övriga stil. De vardagliga hushållssysslorna avklaras smidigt när allt har sin plats och vid behov röjs allt undan i garderobernas valbara hyllor eller korgar. Med en väl uttänkt och kvadratsmart möbelgrupp kan även ett trångt tvättstuge-badrum vara fullt funktionellt, med allt från en utdragbar strykbräda och tvättskåp på höjden till en tvättmaskin kombinerad med tvättställ och avställningsyta.

Genomgående eller kontrast?

Badrummets metalliska tillbehör, det vill säga oftast, blandaren, duschen och golvbrunnen, är nu alla valda i samma nyans. Traditionell krom är populärt och passar bra till ljusa, nordiska färger, vilket bryts av på ett stilfullt sätt. Mattsvart och varma bronstoner skapar uppmärksamhet åt detaljerna och ger ett elegant uttryck till badrummets kompletta stil. Färgen på bräddavlopp- och bottenventil väljs i antingen metalliska toner alternativt i svart eller vitt. Välj mellan att framhäva eller att tona ner badrummets inredning. Detta kan du göra genom att antingen välja utrustning, så som handtag, blandare, bräddavlopps- och bottenventil i samma färg som tvättställsskåpet eller skapa kontrast genom att bryta av i en alternativ kulör.